Doel

BELANGRIJK!

De Wilnisse Rommelmarkt van mei 2020 zal ivm het Coronavirus NIET plaatsvinden. Dit is besloten met oog op de veiligheid van alle betrokkenen. We zullen wel alsnog een rommelmarkt organiseren voor onderstaand doel. Wanneer deze zal plaatsvinden is nog niet bekend.

De opbrengst van de 46ste Wilnisse  Rommelmarkt zal dit jaar geheel bestemd zijn
voor de ondersteuning van Mercy ships: the African Mercy! 

Mercy Ships

Dit jaar hebben we met de jeugdvereniging het prachtige doel MercyShips uitgekozen!

MercyShips is een organisatie die hulp verleend aan de allerarmste mensen. Dit doen ze op efficiënte wijze door met een schip langs havens te varen en hier de benodigde zorg te leveren. In dit schip zijn operatiekamers, bedden voor patiënten, apparatuur zoals bijv. een CT-scan en X-ray en een flink aantal vrijwilligers aanwezig. Op deze manier heeft deze organisatie al meer dan 100.000 chirurgische behandelingen uitgevoerd en meer dan 2.7 miljoen levens positief beïnvloedt.

De behandelingen die MercyShips uitvoert zijn heel divers en variëren van het behandelen van een gespleten bovenlip (Schisis) bij kinderen tot het uitvoeren van een ‘staaroperatie’ (cataract) bij blinde ouderen om hen hun zicht terug te geven. Aangezien wij onmogelijk alle behandelingen kunnen vergoeden hebben we een project gekozen: de orthopedische hulp bij kinderen. We hebben dit project gekozen omdat deze kinderen door deze operaties volledig nieuwe kansen krijgen. Kinderen met een dergelijke afwijking worden namelijk gepest door de andere dorpskinderen en hebben een grote kans om geïsoleerd te raken of zelfs verstoten te worden. Ook is dit een veel voorkomend probleem: 80% van de botbreuken en het overgrote deel van de klompvoeten komen voor in Afrika. Bij dit project worden allerlei orthopedische misvormingen zoals X/O-benen, klompvoeten en andere ernstige afwijkingen samen met de verwaarloosde trauma’s (voornamelijk botbreuken) worden gecorrigeerd. Hierna worden de patiënten begeleidt in de revalidatie en leren ze opnieuw of voor het eerst hun ledematen gebruiken.

Op deze manier gaan deze kinderen een nieuwe toekomst tegemoet!

Wil je meer weten informatie over dit bijzondere doel? Neem dan een kijkje op https://www.mercyships.nl/