Wie zijn wij?

De rommelmarkt is een Wilnisse traditie die sinds 1974, ieder jaar op de eerste zaterdag van mei wordt gehouden. Als jongeren van de Hervormde Gemeente Wilnis zetten we ons elk jaar in om de rommelmarkt tot een succes te maken. En dat zijn we in 2024 weer van plan!

Hoe zit zo’n rommelmarkt nou eigenlijk in elkaar?

Wanneer je over de rommelmarkt loopt is alles netjes geregeld, maar daar gaat veel werk aan vooraf. We vertellen je graag hoe dit in zijn werk gaat! De voorbereidingen beginnen al in december, dan vormen we een nieuw bestuur. Ieder jaar bestaat de rommelmarktcommissie uit een groep jongeren. Iedereen krijgt een eigen taak als zijn/haar verantwoordelijkheid, denk bijvoorbeeld aan de verloting, het sorteren en het opbouwen van het plein. We plannen en overleggen regelmatig met elkaar om uiteindelijk weer een gezellige rommelmarkt te organiseren!

Foto van het bestuur van 2023

Verder wordt altijd geheel democratisch het doel bepaald waarvoor de opbrengst is bestemd. Dit doen we tijdens een avond waar alle leden van de jeugdvereniging een doel mogen presenteren. Ons doel verschilt daarom per jaar en kan zowel een project in Nederland als in het buitenland zijn. Doelen van voorgaande jaren waren onder andere: Timmermansopleidingen in Malawi, een waterput in Kenia en de VoorElkaar Vakantieweken.

Zodra het doel is vastgesteld en de vergaderingen in volle gang zijn is het tijd om spullen te verzamelen en te sorteren. Heb je zelf nog spullen liggen waar je niks meer mee doet? Dan kun je deze zelf brengen bij de familie Meijers, Mijdrechtse Dwarsweg 19, Wilnis (tot uiterlijk 30 april 2024). Deze spullen worden vanaf dan elke dinsdagavond, gesorteerd door onze groep jongeren. Alle spullen die we binnenkrijgen sorteren we soort bij soort, verpakken we in dozen en stapelen we netjes op in de opslag. Hierdoor kunnen we de spullen bij het opbouwen van de markt lekker efficiënt uitstallen.

De dagen rondom de rommelmarkt zelf zijn het drukst. Dan moeten we alle materialen halen om de stands op te bouwen, zoals planken voor de kramen en hekken om het terrein af te zetten. Uiteraard moet alles worden opgebouwd en uitgepakt. Zie hieronder hoe we dat doen!

Op de dag van de rommelmarkt beginnen alle medewerkers al vroeg met het uitpakken van de spullen. Zo kan er vanaf de officiële opening om 9:30u tot aan de sluiting om 15:00u zoveel mogelijk worden verkocht. Hierna moeten alle overgebleven spullen worden opgeruimd en afgevoerd, zodat de locatie er weer uitziet als voorheen. En dan zit het er alweer op! Het belooft een mooie dag te worden waarbij we uitkijken naar jouw aanwezigheid!

Wil je meehelpen met het sorteren, het opbouwen of het verkopen op de rommelmarktdag zelf? Kijk dan even onder het kopje ‘Help mee’ voor overige informatie en data.