Wie zijn wij?

De rommelmarkt is een Wilnisse traditie die sinds 1974, ieder jaar op de eerste zaterdag van mei wordt gehouden. De jongeren van de Hervormde Gemeente Wilnis zetten zich, jaar in jaar uit, in om deze rommelmarkt tot een succes te maken. Dit zijn ze zeker ook dit jaar weer van plan!

Hoe zit zo’n rommelmarkt nou eigenlijk in elkaar?

Wanneer je over de rommelmarkt loopt is alles netjes geregeld, maar hier is veel werk aan vooraf gegaan. We vertellen je graag hoe dit in zijn werk gaat. De voorbereidingen beginnen al in december, met het vormen van een nieuw bestuur. Ieder jaar bestaat deze uit jongeren die elk een eigen taak voor zijn/haar verantwoordelijkheid krijgen. Denk hierbij onder andere aan de verloting, het sorteren en het opbouwen van het plein. Er wordt gepland en vergaderd om zo weer een mooie rommelmarkt van de grond te krijgen.

Foto van het bestuur tijdens de overhandiging van de opbrengst 2017

Ten tweede wordt, altijd geheel democratisch, het doel bepaald waar de opbrengst voor bestemd is. Dit gebeurt tijdens een avond waar leden van de jeugdvereniging een doel mogen presenteren. Dit doel verschilt per jaar en kan in Nederland of in het buitenland zijn. Doelen van vorige jaren waren onder andere: Het Koffiehuis en Kledingwinkel van de Volksbond, Timmermansopleidingen in Malawi en een waterput in Kenia.

Als het doel is vastgesteld en de vergaderingen in volle gang zijn, wordt meestal eind februari de flyer voor de rommelmarkt verspreid. Wanneer deze op de deurmat valt, weet iedereen weer dat hun overige spullen bij ons gebracht mogen worden. Heb je nog spullen liggen waar je niks meer mee doet en wil je graag dat we ze ophalen? Kijk dan even onder het kopje ‘Ophalen’. Je kunt ze ook zelf brengen bij de familie Meijers, Mijdrechtse Dwarsweg 19, Wilnis. Deze spullen worden dan elke dinsdagavond, vanaf begin maart tot begin mei, gesorteerd door de jongeren. Alle spullen die we binnenkrijgen worden in dozen verpakt, soort bij soort en netjes opgestapeld in de opslag. Hierdoor kunnen we bij het opbouwen van de markt de spullen efficiënt uitstallen.

De dagen rondom de rommelmarkt zelf zijn het drukst. Dan moeten alle materialen gehaald worden voor het opbouwen van de stands, zoals planken voor de kramen en hekken om het terrein af te zetten. Uiteraard moet alles opgebouwd worden en worden uitgepakt. Zie hieronder hoe we dat doen!

Op de dag van de rommelmarkt wordt in alle vroegte begonnen met het uitpakken van de spullen, zodat vanaf de officiele opening om 9:30 tot aan de sluiting om 15:00 er zoveel mogelijk verkocht kan worden. Hierna moeten alle overgebleven spullen opgeruimd en afgevoerd worden, zodat de locatie weer in originele staat opgeleverd kan worden. En dan zit het er al weer op! Het beloofd een mooie dag te worden waarbij we uitkijken naar jou aanwezigheid!

Wil je meehelpen met het sorteren, het opbouwen of meehelpen op de rommelmarktdag zelf? Kijk dan even onder het kopje ‘Help mee’ voor overige informatie en data.