Doel

De opbrengst van de 48e Wilnisse Rommelmarkt in 2024 is geheel bestemd voor de ondersteuning van Mission Aviation Fellowship.

Food For Life

Dit jaar hebben we met de jeugdvereniging het prachtige doel Food For Life uitgekozen!

Food For Life is een project van de stichting The Art of Charity waarmee mensen in Malawi worden geholpen om te werken aan een toekomst zonder honger. De manier waarop maïs werd verbouwd, had een te laag rendement om iedereen van voedsel te voorzien. Dat is de aanleiding geweest om een nieuwe landbouwmethode in te voeren: het project Food For Life (FFF). Op dit moment zijn er meer dan 7000 boeren betrokken en gemiddeld is de opbrengst ruim 7 keer groter dan wanneer boeren in Malawi volgens hun eigen systeem mais verbouwen.

De boerengezinnen in Malawi worden geholpen hun eigen voedsel te verbouwen en hierbij krijgen ze de benodigde middelen. Om echt iets te veranderen wordt er gewerkt aan duurzame oplossingen, zodat de gezinnen zelfstandig kunnen leven.

Het systeem is een afgeleide van Farming Gods Way, een landbouwmethode die gebaseerd is op christelijke uitgangspunten. Het principe daarbij is dat ze alleen gebruikmaken van wat de natuur hen geeft. Er wordt geleerd hoe de gezinnen verrijkte compost (groen gemengd met mest) kunnen maken met wat de natuur biedt.  Deze verrijkte compost werkt als een spons die dagelijks de dauw in zich opneemt en afgeeft aan de planten.

Met de opbrengst van de 47e Wilnisse Rommelmarkt willen we ervoor zorgen dat Food For Life de zorg kan blijven bieden! Wil je meer informatie over dit bijzondere doel? Neem dan een kijkje op: https://foodforlifemalawi.com/