Doel

De opbrengst van de 46e Wilnisse Rommelmarkt is geheel bestemd voor de ondersteuning van Mercy Ships: the Africa Mercy.

Mercy Ships

Dit jaar hebben we met de jeugdvereniging het prachtige doel Mercy Ships uitgekozen!

Mercy Ships is een organisatie die gratis medische hulp verleent aan de allerarmste mensen. Dit doen ze op efficiënte wijze door met een ziekenhuisschip naar havens te varen en hier nodige zorg te leveren. Het rommelmarktdoel van dit jaar richt zich op het schip 'Africa Mercy', dat rond het Afrikaanse continent vaart. In dit schip zijn operatiekamers, bedden voor patiënten, apparatuur zoals bijv. een CT-scan en X-ray en een flink aantal vrijwilligers aanwezig. Door het inzetten van de ziekenhuisschepen heeft Mercy Ships al meer dan 100.000 chirurgische behandelingen uitgevoerd en meer dan 2.7 miljoen levens positief beïnvloedt.

De behandelingen die Mercy Ships uitvoert zijn heel divers en variëren van het behandelen van een gespleten bovenlip (Schisis) bij kinderen tot het uitvoeren van een ‘staaroperatie’ (cataract) bij blinde ouderen om hen hun zicht terug te geven. In een kliniek aan land wordt tandheelkundige hulp gegeven. Naast operaties worden er ook trainingen gegeven aan het medisch personeel in deze landen, zodat zij na vertrek van het schip zelf deze zorg kunnen verlenen. Tenslotte leidt Mercy Ships lokale agrariërs op om de opbrengst en kwaliteit van landbouwproducten te vergroten. Goed voedsel is namelijk essentieel om ziektes te voorkomen.

Met de opbrengst van de 46e Wilnisse Rommelmarkt willen we ervoor zorgen dat het schip van Mercy Ships zorg kan blijven bieden! Wil je meer informatie over dit bijzondere doel? Neem dan een kijkje op: https://www.mercyships.nl/.